Reštaurácia Medvedí Brloh Strachan

Tradičná celodrevená reštaurácia Medvedí brloh Strachan v Ždiari predstavuje hneď niekoľko zážitkov na jednom mieste – výhľad a poloha, ktoré si zaslúžia titul ,,najčarovnejšie,, dokonalé prvky drevárskej práce zručných majstrov, jedinečná poloha v srdci Ždiaru.

Pri gastronómii je dôležité uvedomiť si, že nejde iba o prezentáciu kuchárskeho umenia, ale dôležité je tiež ponúknuť zážitok. Letná sezóna so sebou do Medvedieho Brlohu priniesla gastronomické zážitky v podobe tradičných a chutných burgrov. Niekrtorí sa však pýtajú, čo môže mať burger spoločné s tradíciami a regiónom Belianskych Tatier? U nás si tradície ctíme. Tiež však chceme držať krok so súčasnosťou. Preto v našej ponuke spájame moderné trendy s chuťami tradičnej lokálnej kuchyne. Objavte našu ponuku burgrov a ochutnajte jeden z nich.

Súčasťou reštaurácie je terasa, ktorá je ideálnym miestom pre tematické eventy, kde si vychutnáte jedlo pripravované z lásky od nás. Práve gastronmické zážitky dokresľujú celkový dojem strávený s medveďmi na tejto terase.
STRACHANOVICA

Svahy tatranských velikánov odpradávna oplývajú prírodným bohatstvom. Určite sa Vám v mysli vynoria hlboké lesy poskytujúce domov množstvu zvierat, či skalnaté štíty siahajúce k oblakom. No jeden z najväčších skvostov nájdete na divokých horských lúkach, ktorých je v okolí Ždiaru neúrekom. Práve tu, vďaka pravidelným zrážkam a dostatku slnečných lúčov, dozrievajú tie najlepšie čučoriedky s ich jedinečnou chuťou.

Tieto čučoriedky z horských lúk sa nám stali inšpiráciou, aby sme Vám priblížili túto chuť v jej najčistejšej podobe. Predstavujeme Vám STRACHANOVICU – destilát z čučoriedok s harmonickou vôňou a chuťou s jemným čučoriedkovým podtónom.

Tento netradičný destilát patrí k tým najnáročnejším na výrobu, predovšetkým kvôli náročnosti zberu. Destilát z čučoriedok sa pripravuje pomalou destiláciou. To znamená, že dozreté plody sa najskôr na presne stanovený čas macerujú v liehu. Následne sa celá zmes destiluje. Vďaka tomu sa k vám dostáva to najlepšie z čučoriedok.

STRAHAN CUVÉE

Rodinnú firmu manželov Jarky a Jara Ostrožovič asi netreba veľmi predstavovať. Je to vinárska firma s najdlhšou tradíciou na slovenskom Tokaji už od roku 1990.

Tokaj je najmenšou, ale najznámejšou vinárskou oblasťou, ktorá okrem zrodu kráľovského moku ponúka aj veľa nepoznaného, napríklad jedinečné tufové pivnice, ktoré ukrývajú poklady večnej mladosti.

Ako sa zrodilo Strachan Cuvée

Nápad mať vlastné víno vznikol ako tradične v hlave Jara a Janky Strachanových.  Máme vlastný destilát, tak prečo nie víno, povedali si. S touto myšlienkou sa zahrávali už dlhšie, ale až teraz prišiel ten správny čas. Jaro sa stretol s Jarom na domácej pôde vo Wellness Penzióne*** Strachan v Ždiari. Ako to dopadlo už asi tušíte. Všetko sa dohodlo pri Strachanovici

Keďže Strachan Cuvée sa pripravuje pre Strachan Group, kde patria aj súrodenci Jara Strachana, všetci sa vybrali na ochutnávku priamo do viníc do Veľkej Tŕne. Pán Ostrožovič im pripravil 5 unikátnych vzoriek, ktoré nepoužíva pre žiadne iné víno. Degustovali, bodovali vína, premýšľali až napokon došli k záveru a ten dnes môžete ochutnať v našich podnikoch. Zrodilo sa jedno kvalitné a unikátne víno. Vybrali sa fľaše, etikety a výroba sa mohla začať.

Strachanovcov aj Ostrožovičovcov zblížil nie len obchod, ale aj ich životný príbeh. Príbeh o ich začiatkoch v podnikaní, budovaní značky a všetkého čo dnes úspešne pod ich rukami funguje.

Povedali o nás

Sledujte nás na Instagrame
@medvedibrloh Zobraziť Instagram