Reštaurácia Medvedí brloh Strachan

Gastronómia je teória kuchárskeho umenia, ktorá sa pod rukami kuchárov mení na zážitok

Novootvorená celodrevená reštaurácia Medvedí brloh Strachan v Ždiari predstavuje hneď niekoľko zážitkov na jednom mieste – výhľad a poloha, ktoré si zaslúžia titul ,,najčarovnejšie,, dokonalé prvky drevárskej práce zručných majstrov,  jedinečná poloha priamo na lyžiarskom stredisku Strachan SKI centrum.

Tradičné bryndzové halušky zo zemiakového cesta, ručne vykrajované pirohy,  pečené torty a koláče z domácej tvorby pripravované podľa vlastnej receptúry. Zeleninové šaláty s jogurtovými dresingami, teplé chutné polievky, vôňa pečeného mäsa a z jemného cesta upečená palacinka sú predpokladom spokojnosti zákazníka. Chladené čapované pivo, ľahké víno či teplý bylinkový čaj vedia uhasiť smäd každého návštevníka.

Súčasťou reštaurácie je terasa, ktorá je ideálnym miestom pre tematické eventy, kde predstavujeme vybrané druhy alkonápojov. Jemne vyšľahané mlieko na kvalitnej káve dokresľuje celkový dojem strávený s medveďmi na tejto terase.

Strachanovica

Svahy tatranských velikánov odpradávna oplývajú prírodným bohatstvom. Určite sa Vám v mysli vynoria hlboké lesy poskytujúce domov množstvu zvierat, či skalnaté štíty siahajúce k oblakom. No jeden z najväčších skvostov nájdete na divokých horských lúkach, ktorých je v okolí Ždiaru neúrekom. Práve tu, vďaka pravidelným zrážkam a dostatku slnečných lúčov, dozrievajú tie najlepšie čučoriedky s ich jedinečnou chuťou.

Tieto čučoriedky z horských lúk sa nám stali inšpiráciou, aby sme Vám priblížili túto chuť v jej najčistejšej podobe. Predstavujeme Vám STRACHANOVICU – destilát z čučoriedok s harmonickou vôňou a chuťou s jemným čučoriedkovým podtónom.

Tento netradičný destilát patrí k tým najnáročnejším na výrobu, predovšetkým kvôli náročnosti zberu. Destilát z čučoriedok sa pripravuje pomalou destiláciou. To znamená, že dozreté plody sa najskôr na presne stanovený čas macerujú v liehu. Následne sa celá zmes destiluje. Vďaka tomu sa k vám dostáva to najlepšie z čučoriedok.

Strachan Cuvée

Rodinnú firmu manželov Jarky a Jara Ostrožovič asi netreba veľmi predstavovať. Je to vinárska firma s najdlhšou tradíciou na slovenskom Tokaji už od roku 1990.

Tokaj je najmenšou, ale najznámejšou vinárskou oblasťou, ktorá okrem zrodu kráľovského moku ponúka aj veľa nepoznaného, napríklad jedinečné tufové pivnice, ktoré ukrývajú poklady večnej mladosti.

Ako sa zrodilo Strachan Cuvée

Nápad mať vlastné víno vznikol ako tradične v hlave Jara a Janky Strachanových.  Máme vlastný destilát, tak prečo nie víno, povedali si. S touto myšlienkou sa zahrávali už dlhšie, ale až teraz prišiel ten správny čas. Jaro sa stretol s Jarom na domácej pôde vo Wellness Penzióne*** Strachan v Ždiari. Ako to dopadlo už asi tušíte. Všetko sa dohodlo pri Strachanovici

Keďže Strachan Cuvée sa pripravuje pre Strachan Group, kde patria aj súrodenci Jara Strachana, všetci sa vybrali na ochutnávku priamo do viníc do Veľkej Tŕne. Pán Ostrožovič im pripravil 5 unikátnych vzoriek, ktoré nepoužíva pre žiadne iné víno. Degustovali, bodovali vína, premýšľali až napokon došli k záveru a ten dnes môžete ochutnať v našich podnikoch. Zrodilo sa jedno kvalitné a unikátne víno. Vybrali sa fľaše, etikety a výroba sa mohla začať.

Strachanovcov aj Ostrožovičovcov zblížil nie len obchod, ale aj ich životný príbeh. Príbeh o ich začiatkoch v podnikaní, budovaní značky a všetkého čo dnes úspešne pod ich rukami funguje.

Charakteristika Strachan Cuvée

Jedná sa o biele, suché víno s alkoholom 12,5 % obj.   Hrozno pochádza z vlastných vinohradov, ktoré ležia vo vinohradníckej oblasti Tokaj na  hone Chotár. Je pripravené z odrôd Furmint – 60 %, Lipovina – 30% a Muškát žltý – 10 %. V chuti je svieže, ľahké, reduktívne víno s jemným nádychom vanilky, ktoré získalo krátkodobým zrením v nových dubových sudoch. Charakteristickou farbou tohto vína je zlatý nádych Tokaja.

Exkluzívne len u nás!

Jedálny a nápojový lístok